Πέμπτη 26 Μαΐου 2022


ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ

Οι μαθητές του Γ1 τμήματος τραγουδούν με τη δασκάλα της Μουσικής κ. Δήμου Φωτεινή και ζωγραφίζουν με τον Εικαστικό Διαμαντάκη Στέλιο το τραγούδι "Καραβάκι" , σύνθεση του Θεοδωράκη σε ανώνυμους στίχους, από το άλμπουμ "Σαράντα τραγούδια για παιδάκια και παιδιά"




























Στην εξηντάχρονη καριέρα του  ο Μίκης Θεοδωράκης έχει γράψει πάνω από 1.000 τραγούδια, πολλά συμφωνικά έργα, καντάτες και ορατόρια, μουσική για δεκάδες θεατρικά έργα και τραγωδίες, όπερες και μουσική για τον κινηματογράφο.

Από τη μουσική του δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα παιδικά τραγούδια. Το πρώτο του τραγούδι, «Το καραβάκι», ο Μίκης το έγραψε στην Πάτρα το 1937 σε ηλικία 12 ετών.

Στο σημείωμά του για τα παιδικά τραγούδια έγραφε:

«Μέσα στην παγωνιά της Ιστορίας – στη δοκιμασία του ’40 – στην πρώτη μου εφηβεία, κλεισμένος στην μοναξιά μου στην Τρίπολη, συνέχισα να γράφω τραγούδια,

Ήταν ένας τρόπος ζωής που μου έγινε βίωμα και συνήθεια, να ζω με την ομορφιά της ποίησης και της μουσικής, που με θωράκισε και με προφύλαξε να περάσω ακέραιος τη ΜΕΓΑΛΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ που κράτησε μια ολόκληρη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΗΛΙΕ  ΝΟΗΤΕ Οι μαθητές της ΣΤ2 τραγουδούν με  τη δασκάλα της Μουσικής κ. Δήμου Φωτεινή και ζωγραφίζουν με τον Εικαστικό Δι...