Σάββατο 28 Μαΐου 2022

 ΑΡΝΗΣΗ

Οι μαθητές της Δ1΄ τραγουδούν με τη δασκάλα της Μουσικής κ. Δήμου Φωτεινή και ζωγραφίζουν με τον Εικαστικό Διαμαντάκη Στέλιο την "Άρνηση" ,  τους μελοποιημένους από τον Μίκη  Θεοδωράκη  στίχους του ποιητή Γιώργου Σεφέρη











Το ποίημα "Άρνηση"  ή όπως είναι γνωστό "Στο περιγιάλι το κρυφό" του βραβευμένου με Νόμπελ ποιητή Γιώργου Σεφέρη, μελοποιημένο από το Μίκη Θεοδωράκη, θα γίνει κάτι σαν δεύτερος Εθνικός Ύμνος, θα γνωρίσει τεράστια επιτυχία και θα εκφράσει την ανάγκη του ελληνικού λαού για δημοκρατία.
Τη στιγμή που μελοποιήθηκε από το Θεοδωράκη μια μικρή παραδοξότητα είχε μόλις γεννηθεί, καθώς το ποίημα αυτό αναφερόταν μάλλον στην άρνηση του έρωτα.
Στις 22 Σεπτεμβρίου του 1971, στην κηδεία του τεράστιου αυτού λογοτέχνη, όλη η Ελλάδα ακουμπούσε στο φέρετρο του ποιητή κάτω από τους ήχους του τραγουδιού, που γράφτηκε μεν γοα τον έρωτα, αλλά τραγουδήθηκε για την ελευθερία και τη δημοκρατία απ΄ όλους του Έλληνες. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΗΛΙΕ  ΝΟΗΤΕ Οι μαθητές της ΣΤ2 τραγουδούν με  τη δασκάλα της Μουσικής κ. Δήμου Φωτεινή και ζωγραφίζουν με τον Εικαστικό Δι...